• Patrijarh
 • Hram na Vračaru
 • Crkva Ružica
 • Stojadin sa Irinejem
 • Hram
 • Krst
 • Vladike
 • Pavle i Irinej
 • Liturgija
 • Vračarski plato

Бројне активности ВДС-а у ванредној ситуацији

27657995 1797140290330713 1573625965252700597 n 

16. Март 2020. - Верско добротворно старатељство донело низ мера и одлука о начину рада и деловања током ванредног стања.

 

Верско добротворно старатељство због новонастале ситуације са корона вирусом и проглашења ванредног стања у земљи неће обустављати свој рад. Наша православна вера и љубав према свима у оваквим ситуацијама су на испиту. Од нас се очекује да се молимо за оне који су у потреби и немоћи и да чинимо све што је у нашој моћи па чак и више жртвујући се за потребите, пројављујући своје милосрђе и човекољубље, али на одговоран начин онако како је највише на корист нашим корисницима, не угрожавајући ничије здравље.

 

Позивамо све запослене и волонтере да појачају своје молитве Богу за све ближње. Они који се осећају здравим да се не боје и да пројаве жељу и храброст да се жртвују за своје ближње и све који су у невољи. Они пак који имају назнаке болести да пројаве своје чојство и да све чине да друге заштите од себе. Зато смо донели низ мера и одлука о промени нашег начина рада и деловања и то:

 

1. У Црквеној кухињи се храна неће спремати посведневно. 16. марта 2020. приликом поделе куваног оброка свим корисницима кухиње испоручићемо залихе хране и намирница за наредних 10 дана. То важи за пунктове на којима се храна дели у Француској улици и при храмовима Светог Ђорђа на Бежанији, Вазнесења Господњег у Жаркову, Сабора српских светитеља на Карабурми, Светог кнеза Лазара на Звездари. Пакети ће садржати основне животне намирнице и конзервирану храну.    

 

2. Корисницима који живе на улици делићемо конзервирану храну сваког понедељка од 9 часова ујутру за наредну недељу.    

 

3. Вишедетним породицама и свима који су стари и изнемогли наши возачи ће достављати основне животне намирнице током радне недеље.    

 

4. Свима који су болесни и којима помажемо делићемо лекове сваког понедељка од 9 часова.    

 

5. Милосрдна секција ВДС-а која се бави обиласком болесника, пошто су посете у болницама забрањене, одолазиће у кућне посете носећи потребну храну и лекове. Као и до сада достављаће нашим духновницима капела потребно за њихове посете ако оне буду могуће.   

 

6. Здравствено саветовалиште и лекарски прегледи ће се обављати према потребама.    

 

7. Активности наших секција: домаћа радиност, часови језика (енглески, италијански, грчки, француски), додатна и припремна настава, правно саветовалиште и саветовалиште за породицу - до даљег се одлажу.

 

Док траје овај ванредни режим рада контактираћемо и тражити помоћ волонтера који нам у датом тренутку буду неопходни.

 

Све вас молимо да не клонете духом него да свесни свога Царског достојанства народа Божјег и наследника апостола и мисионара подижете морал и веру међу људима у вашој околини. Тако ћете најбоље испунити заповест Божју о љубави и хришћанском милосрђу која вас води све ове године и која вас је и довела у Верско добротворно старатељство.

 

Уколико требате помоћ јавите се на телефоне:

 • за здравствене услуге: 064/2020-550
 • за лекове: 064/800-3829
 • за кухињу: 064/800-3833
 • за милосрдне посете: 064/800-3824

 

Све вас поздрављамо желећи вам благослов Божји.

 

Свештеник Владимир Марковић, генерални секретар ВДС-а, са сарадницима

 

arhi baner

Патријарх српски г. Иринејarhi baner

tvhram

 

internetprodavnica

 

 

 

 


separator

"Људско лице Бога" - Епископ Јован Пурић

 

Rss
Дизајн: Владимир Крајновић - Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.