• Patrijarh
  • Hram na Vračaru
  • Crkva Ružica
  • Stojadin sa Irinejem
  • Hram
  • Krst
  • Vladike
  • Pavle i Irinej
  • Liturgija
  • Vračarski plato

Војска је чувар традиције и слободе

07. Јануар 2018. - Свету архијерејску Литургију на Бадњи дан у касарни „Бањица 2“ у Београду предводио Преосвећени Епископ шумадијски и војни г. Јован.

 

Министар одбране г. Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, у раним јутарњим часовима 6. јануара 2017. године секли су бадњаке у Добановцима, а нешто касније присуствовали светој архијерејској Литургији и налагању бадњака, поводом обележавања Бадњег дана у касарни „Бањица 2“ у Београду.

 

Министар Вулин је честитао је свим православним верницима празник у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије: -И док будемо на овај данашњи благи дан сви били заједно, да се сетимо да нам је потребна мирна, сигурна и стабилна држава, а да мирну, сигурну и стабилну државу чува сигурна и стабилна војска. Војска као чувар државе, као чувар традиције, као чувар највише вредности у нашем народу - слободе, увек ће бити уз свој народ чувајући мир у Србији и свагде где се њено име буде помињало. Свима онима који су данас далеко од Србије, а носе униформу Војске Србије, носе и славу наше Војске, носе добар глас наше државе, желим да честитам празник и да знају да мислимо на њих, баш као што желим да сви Срби на Косову и Метохији, у Републици Српској, да сви Срби без обзира где живе знају да мислимо на њих и да смо увек са њима, поручио је министар одбране.

 

Генерал Диковић честитао је Бадњи дан и Божић свим грађанима Србије и припадницима Војске Србије, посебно онима који су далеко од наше земље и извршавају задатке широм света, онима који су у Копненој зони безбедности, на нашој граници, који су данас на дужности и обезбеђују мир и стабилност и изразио наду да ће 2018. година бити година успеха Војске Србије.

 

Епископ шумадијски г. Јован је поручио: -Носимо мир у себи јер мир нема цену. Миром се све постиже, а мржњом се све губи. То је основна порука Божића. Ми смо један срчан народ, народ који има велико срце, који може у своје срце да стави и пријатеља и Бога и непријатеља. То је оно што друге спотиче. Мир са Богом и једни са другима. Нека се у нама ватра бадњака запали као огањ љубави, мира, слоге и наде, како бисмо сви ми могли да кажемо да у роду нашем и људском процвета љубав без сенке, нада без поклекнућа и вера без сумње.

 

Прослави Бадњег дана присуствовали су и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба и припадници Министарства одбране и Војске Србије.

 

Извор: Министарство одбране

 

arhi baner

Патријарх српски г. Иринеј 

 

arhi baner

tvhram

 

internetprodavnica

 

 

 

 


separator

"Људско лице Бога" - Епископ Јован Пурић

 Дизајн: Владимир Крајновић - Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.